Evenemang

Våra Evenemang

Oxie Byamarknad

söndag 21 maj 2023 kl. 11-15

Vår tradionella Byamarknad/Vårmarknad kommer att hållas enligt ovanstående på Gula Skolan i Oxie. Du som känner att du vill delta hör gärna av dig till vår mejl info@gulaskolan.se, som du hittar under fliken kontakter.


Varm välkomna önskar Styrelsen.

Julmarknad söndag 27 november 2022 kl. 11-15

Oxie kulturhusförening Gula Skolan bjuder härmed in till Julmarknad på Gula Skolan i Oxie.


Vi kommer att ha 17 utställare både inom och utomhus. Utställarna kommer att erbjuda ett varierat utbud av varor. Bland annat cementfigurer målade och omålade, keramik, knyppling, frivoliteter, smycken, dörrkransar, julgrupper, grantomtar, blomsterarrangemang, emalj, stickat, korgar, väskor, örhänge, handgjorda kort, honung och bi-produkter med mera.


Vävpolarna som håller till i vävstugan är dessutom igång med sin verksamhet där man visar sina alster.


På andra våningen i Gula Skolan huserar fotografen Carl-Mikael Björk som har öppet i sin ateljé där han visar sina senaste alster. Han har egen ingång från framsidan av Gula Skolan.


I källaren, med ingång från utsidan av huset, huserar Fribergs loppmarknad.


Dessutom erbjuder vi grillad korv utomhus samt kaffe/te med hembakat i vårt café inomhus.


Varmt välkomna önskar Styrelsen.

Cafékväll onsdag 9 nov 2022 kl. 18-20

Vi har bjudit in föredragshållaren Bengt Skånhamre att prata ca en timme kring. ”100 år i bräschen för goda bostäder”. HSB:s verksamhet startade 1923 utifrån en nyskapande kooperativ idé för bättre boende och inflytande över den egna bostadssituationen. Följ med Bengt in i HSB:s spännande historia med vad den har betytt för framväxten av det moderna samhället.


Efter denna fantastiska berättelse erbjuder vi kaffe/te med hembakat för 40 kr.


Varmt välkomna önskar Styrelsen.